Diesel

W211 Aircon

15 posts in this topic

Hi guys,

 

Driving a W211 E200. Aircon is not cold and was advised to change compressor. Things only improve when the car is travelling (cold aircon when driving only). Aircon becomes not cold and stuffy when car is stationary (eg traffic light) or slowing down (eg Going up carpark). What could be the problem? What other things need to be changed? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could just be the aircon valve spoilt, repair about $200.....Go get a second opinion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok will get Mechanic to check the valve. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an issue with the 2 aircon vents in the center. No air is coming out, only the 2 sides and rear has aircon. Anyone faced similar issues before?

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, contradanza said:

I have an issue with the 2 aircon vents in the center. No air is coming out, only the 2 sides and rear has aircon. Anyone faced similar issues before?

If your E200NGT is the pre-facelift model, this is a typical issue.

What you have to do is press the "Auto" aircon button, let the car select it's own fan speed (likely at full blast), then you readjust it down manually.

Check and see if yours work that way.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unforunately, the auto button does not work in my case :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, contradanza said:

Unforunately, the auto button does not work in my case :(

Sent to a/c specialist to check.

Instead of just topping up, let them vacuum out all the old gas before topping up new one.

Monitor the car for a couple of day to see if there are any leakage.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎24‎/‎06‎/‎2017 at 8:39 PM, iMac said:

If your E200NGT is the pre-facelift model, this is a typical issue.

What you have to do is press the "Auto" aircon button, let the car select it's own fan speed (likely at full blast), then you readjust it down manually.

Check and see if yours work that way.

I had the same "problem", and your suggestion worked. But now, fan speed on both sides are weaker compared to the middle console. Initially, the fan speed on the middle console is weaker.

Is this a problem which I can simply ignore?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can I tap on this topic to ask something?

My rear aircon vent broke, where can i get a replacement?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it behind the center console ones?

you can reach me @ 98560740

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/9/2017 at 1:53 AM, rx7effini said:

Is it behind the center console ones?

you can reach me @ 98560740

Messaged you but haven't hear from you. Number ending 7949.

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 04/07/2017 at 4:25 PM, Revzport said:

I had the same "problem", and your suggestion worked. But now, fan speed on both sides are weaker compared to the middle console. Initially, the fan speed on the middle console is weaker.

Is this a problem which I can simply ignore?

I suspect your problem is due to low on refrigerant.

There isnt enough quantity of refrigerant to fill the entire evaporator.

I use to have similar problems..so I sent the car to an aircon specialist workshop to vacuum and refill all refrigerant. (cost about $35)

Voila !!!   ...problems solves...since then, I make it a point to sent my car to the specialist once every year to check, vacuum and refill aircon gas.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, iMac said:

I suspect your problem is due to low on refrigerant.

There isnt enough quantity of refrigerant to fill the entire evaporator.

I use to have similar problems..so I sent the car to an aircon specialist workshop to vacuum and refill all refrigerant. (cost about $35)

Voila !!!   ...problems solves...since then, I make it a point to sent my car to the specialist once every year to check, vacuum and refill aircon gas.

Thanks. I tend to think that the vehicle's components are at fault whenever problems like these occur. I'll probably bring it down to an air-con specialist to get it checked as well. Might as well, really.

If a simple top up can rectify my issue, I'll be over the moon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Revzport said:

Thanks. I tend to think that the vehicle's components are at fault whenever problems like these occur. I'll probably bring it down to an air-con specialist to get it checked as well. Might as well, really.

If a simple top up can rectify my issue, I'll be over the moon. 

Make sure you go to the correct shop...

Not those who tell you got to change this, change that....

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 24/06/2017 at 8:39 PM, iMac said:

If your E200NGT is the pre-facelift model, this is a typical issue.

What you have to do is press the "Auto" aircon button, let the car select it's own fan speed (likely at full blast), then you readjust it down manually.

Check and see if yours work that way.

 

Is there anyway to fix this issue other than pressing the “Auto” button? mine will need to be off for a few minutes before pressing “Auto” to work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now