rb26det9

Advise needed* W203 C180 blipping Rpm during idle

6 posts in this topic

Dear Gurus, car encounters Rpm dropping n rising a lot during idle. Brought to workshop n was told could be miss-firing.

My spark plugs n ignition coil were replaced recently(less than a month). So really wondering what could seem to be the fault as no fault code showing up too.

Appreciate any advise please. Thank you in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine was due to a bad plug.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

If spark plugs are of correct specification, there should be no reason for misfiring.

So if plugs are of correct specification, it could be as follows:

1) Nose bled... vaccuum leak

2) MAF sensor is sick but not bed ridden to cause any error code.

Cents worth.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you arkaneslayer and BabyA for sharing your experience. Car suddenly engine stopped while i was going over a hump today. Luckily was able to start up again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any loss of power? Kompressor? If yes, try check the connecting host/parts between supercharger and exhaust for pressure leakage.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any loss of power? Kompressor? If yes, try check the connecting host/parts between supercharger and exhaust for pressure leakage.

Hi Merceman, Will get it checked out tomorrow. Actually went to workshop last week but they could not find the problem and told me to monitor. Thank you for the advise. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now