xtrocious

List of (known) issues

67 posts in this topic

Just thought I start this thread to share some of the issues (known or otherwise) I have encountered since collecting my car some 3 weeks ago...

 

1. Parktronic sensor (front is especially buggy)

Comment: Went back to C&C to have it looked at and supposdly rectified - still comes on intermittently (especially the left side)

 

2. Dashboard rattle

Comment: Highlighted it to them but still no fix

 

3. Clunk sound when rolling to a stop as the car downshifts to 2nd gear

Comment: Getting a bit irritating and not becoming of a premium car

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only have the first one, thinking to changing the license plate to stick on bumper type.  No other problems so far.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As the rear view camera and GPS is retrofitted by C&C, perhaps can check if the rattle is due to loose cable in the dash which some insulation can fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha... The Parktronic thing has been happening since year 1998. Live with it.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

As the rear view camera and GPS is retrofitted by C&C, perhaps can check if the rattle is due to loose cable in the dash which some insulation can fix.

 

My car is currently in the workshop to isolate that rattle plus the harsh downshifting issue...

 

It's been there since Mon and I still don't have a confirmed date when i can get it back :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hope this may assist you in the Parktronic I feel the parktronic dam slow rather park myself them trusting a computer to park for me

 

 

Source: http://www.micro-tronik.com/Support/Info/Benz-PTS.htm

 

 

The Parktronic system (PTS) is an ultrasonic measuring system for

detecting the distance to an obstacle in critical driving situations. It

assists the driver when parking and in maneuvering situations at

speeds of ?15 km/h.

The sensors in the front and rear bumpers emit ultrasound signals

which are reflected by an obstacle in the detection range. The

reflected ultrasound signals are received by the sensors and their

travel time is measured.

The Parktronic control module (N62) uses the travel time of the

reflected signal to calculates the distance between the vehicle and

obstacle and actuates the warning indicators.

The distance between the vehicle and the obstacle is indicated to the

driver visually and audibly.

In the process the brightness of the warning indicators can be

adapted to the brightness of the surroundings automatically or

manually depending on the model series.

The Parktronic system (PTS) is activated when the ignition is

switched on.

The system is active even if it was switched off manually for the last

journey.

The Parktronic system can be switched on and off with a switch.

 

On models 215, 220 as of 01.07.02 the lower speed limit is vA

/15 km/h and the upper speed limit is vo/18 km/h.

Haha... The Parktronic thing has been happening since year 1998. Live with it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a bit of the 3rd issue. I also noticed it is always coming down to 2nd gear. It is a mild jerk, not like the other gears when downshifting is smooth. It was worse when I first got the car, and it got better over time. I figure that's a run-in thing and maybe sometime to do with the turbo going off(?) as this is normally around 1300-1400 rpm. I did not bother to have it checked as I need to use the car

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a bit of the 3rd issue. I also noticed it is always coming down to 2nd gear. It is a mild jerk, not like the other gears when downshifting is smooth. It was worse when I first got the car, and it got better over time. I figure that's a run-in thing and maybe sometime to do with the turbo going off(?) as this is normally around 1300-1400 rpm. I did not bother to have it checked as I need to use the car

 

It's more noticeable when I just start to drive the car and while it does improve slightly over time, it doesn't go away...

 

Does anyone else have this issue?

 

Don't have this issue with my previous C200K nor the courtesy car C200CGI

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think we are refering to the sensor going off when there's no obstacle near it at all...hahah

 

Not the auto parking :P

Hope this may assist you in the Parktronic I feel the parktronic dam slow rather park myself them trusting a computer to park for me

 

 

Source: http://www.micro-tronik.com/Support/Info/Benz-PTS.htm

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Realised that a the braking distance is slightly longer than normal. Hence to brake earlier.

Anyone facing the same? Or is it that I need to get used to it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Realised that a the braking distance is slightly longer than normal. Hence to brake earlier.

Anyone facing the same? Or is it that I need to get used to it?

 

Nope, don't have this issue

Also depends on your previous car hahah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone w air con issue?

Morning and evening drives the air con temp is cold

But noon drives it just blow warm air even when set to lowest temp...

Share this post


Link to post
Share on other sites

maybe because singapore its very hot in the noon....thats why u feel warm

Anyone w air con issue?
Morning and evening drives the air con temp is cold
But noon drives it just blow warm air even when set to lowest temp...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the air recirculating on or off? If off, then likely due to afternoon heat getting in from the outside air. My guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even with non-recirculation on, cars brought into our part of the world should have the coils designed to cool outdoor air to desired set point temp.... If it persists, suggest to raise it out to SE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone w air con issue?

Morning and evening drives the air con temp is cold

But noon drives it just blow warm air even when set to lowest temp...

 

Have you tried topping up aircon gas (refrigerant). The gas does leak slowly, and depending on age (say 2-3 year old car) may be a possibility.

 

Other less likely possibility is the aircon evaporator is leaking - maybe just happened. All it takes is a small pin size hole (from a flying small stone or even localised corrosion)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys. Ride is last than a month old.

Have arrange a check w the Cnc workshop after cny.

Hope not long downtime...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks guys. Ride is last than a month old.

Have arrange a check w the Cnc workshop after cny.

Hope not long downtime...

Hi,

I had the same aircon issue. Went to see the service advisor directly. (Don't bother with your SE, they can't do anything about it.) Initially they said the aircon issue is inherent in all the new A, B and CLA cars cos they were "made that way". But I said it is ridiculous that the aircon blows hot air at 23-24 C degrees. And it's really hot! My previous car was also a merc but never had such aircon issue. After much reluctance, they agree to check and do some adjustments. Now, it has improved. But occasionally the "hot spell" still returns. My advice is that whatever issues you have, just sent your car in for a check. It's under warranty so there is no charge at all. The important thing is that the issue(s) are logged in and recorded so that should the same happen again in future even after the warranty is over, you may have a case to support your claims.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I had the same aircon issue. Went to see the service advisor directly. (Don't bother with your SE, they can't do anything about it.) Initially they said the aircon issue is inherent in all the new A, B and CLA cars cos they were "made that way". But I said it is ridiculous that the aircon blows hot air at 23-24 C degrees. And it's really hot! My previous car was also a merc but never had such aircon issue. After much reluctance, they agree to check and do some adjustments. Now, it has improved. But occasionally the "hot spell" still returns. My advice is that whatever issues you have, just sent your car in for a check. It's under warranty so there is no charge at all. The important thing is that the issue(s) are logged in and recorded so that should the same happen again in future even after the warranty is over, you may have a case to support your claims.

Maybe we should get them to have extended warranty for the air con if it is a known issue? Haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perhaps it's really a know issue hence the SE advised setting at 22 degrees during the run through when I collected my car.

On the gear shift issue, anyone feels slight vibrations when coming to a stop? When the gear box drops from higher gears to D2 at the stop? I don't a chunk like some who reported, but just slight vibrations. It can be lived with but just like to check with fellow owners.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perhaps it's really a know issue hence the SE advised setting at 22 degrees during the run through when I collected my car.

On the gear shift issue, anyone feels slight vibrations when coming to a stop? When the gear box drops from higher gears to D2 at the stop? I don't a chunk like some who reported, but just slight vibrations. It can be lived with but just like to check with fellow owners.

Sometimes I will feel it a little.

Another thing is when slowing down doing a turn filter. When turning at gear 3 or 4, the pick up after the turn can be quite a delay to pick up speed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. I've not experienced the acceleration out of turn delay as I'm still running in the car hence being light footed to keep revs below 2500rpm :)

Am waiting for the car to be run in and have the clutch properly bedded in before I take up the gear vibration issue with the workshop.

May be nitpicking here, but anyone notice some waviness on the body sheet metal on the rear left side to the left of the fuel cap and before the rear door edge? Definitely not a dent but somehow just feel that the body mould isn't great. In fact I've noticed the metal isn't all that smooth right above the B pillar on both sides, and saw this on all CLAs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SE said the car has already been run-in when I collected so no need to run in again. My revs always hit 3000rpm, sometimes 4000rpm if need to change lanes etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Car owner's manual says to run in car slowly till 1500km. To keep within 3/4 of rev range. So your 4k rpm is ok :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

i double confirmed with my SE that no need to run-in after i saw your post.

 

Now i feel more relieved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now