darksaint

engine diagnostics warning lamp

18 posts in this topic

Hi all,

Car have the engine diagnostics warning lamp this noon. Drove 50km and no issue yet. Have reset EUC and no error at the moment.

Any bros can share some info before I send to workshop tomorrow for quote?

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

What's the mileage?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is yours a kompressor M271 engine? If it is, likely it's a leaking hose/tube of the intake. This cause intermittent engine error display. No big issue, just change part only.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is yours a kompressor M271 engine? If it is, likely it's a leaking hose/tube of the intake. This cause intermittent engine error display. No big issue, just change part only.

It's kompressor model. Thanks for the info. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bro,

I face this problem today, engine diagnostic lamp lighted up today. Is it safe to continue driving cause tml is holiday workshop close. Mine is the 7G-tronic model now almost 50k mileage.

Appreciate advise thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bro,

I face this problem today, engine diagnostic lamp lighted up today. Is it safe to continue driving cause tml is holiday workshop close. Mine is the 7G-tronic model now almost 50k mileage.

Appreciate advise thanks!

The Check Engine Light can only be diagnosed by reading the fault code through the diagnostics computer using the OBDII port in your car. Without proper diagnostics, everything else is just guess work. There could be hundreds of possibilities as to why you engine light came on. Chances are your fault will not be the same as someone else's. Nobody here will be able to tell you why you light is on or if it's still safe to drive. Even the mechanic can't tell you without doing the proper diagnostics first. Sent your car into the workshop tomorrow, hope it's a minor issue!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Markcwq!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bros,

Can either Chip Soon Or Autospritze able to diagnose & rectify the problem? Please advise, thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is yours a kompressor M271 engine? If it is, likely it's a leaking hose/tube of the intake. This cause intermittent engine error display. No big issue, just change part only.

Bro, please share which workshop did you go to change parts, thanks in advance?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Send in my car this morning to C&C and guess what? they couldn't find any fault why my car engine diagnostic light on hmm.....

Gotta leave over night till next morning to test it again with new software uploaded????

Anyone face same issue as me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Send in my car this morning to C&C and guess what? they couldn't find any fault why my car engine diagnostic light on hmm.....

Gotta leave over night till next morning to test it again with new software uploaded????

Anyone face same issue as me?

Even C&C's mechanic can't tell till further diagnostics. My engine light lighted up twice before. First time was a leaking air intake pipe. That caused the car to feel very sluggish while driving. My second experience was a leak from the exhaust system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even C&C's mechanic can't tell till further diagnostics. My engine light lighted up twice before. First time was a leaking air intake pipe. That caused the car to feel very sluggish while driving. My second experience was a leak from the exhaust system.

Bro Mark,

Please advise whether leaking air intake pipe will cause fault code P0107 boost pressure sensor intake low, thanks? By the way, my ride is FL W204 Kompressor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's kompressor model. Thanks for the info. :)

Bro Darksaint,

May I know did you change parts for your kompressor & problem solve? If it is solve, would you mind to share with me where you change the parts, thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Markcwq, think I got similar case to ur 1st incident as I've gotten the car back this afternoon and felt sluggish during acceleration.

Need car for these few days any complication if I were to drive on knowing due to leaking in the air intake pike?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bro Darksaint,

May I know did you change parts for your kompressor & problem solve? If it is solve, would you mind to share with me where you change the parts, thanks in advance!

Dun recall changing any part. Think when go normal oil change and the workshop reset the error msg and was fine. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine is a W204 Kompressor. I can't remember the fault code for the leaking air pipe but I had to leave the car there for one night for them to diagnose the issue. After they found the leaking pipe, the car was repaired and returned to me the next day.

 

As for the leaking exhaust, that was pretty straight forward. They hoisted the car up and you can immediately hear the leaking sound coming from close to the header. Downtime was also one day.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bros can you guys able to recommend me a workshop that does clean MAF as I intend to service the car at the same time. Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now